Skråt tag - tegl, beton, stål

I vores store sortiment finder du mange eksklusive varianter af både ståltage, tegl- og betontagsten.

Uanset hvilken type tag du vælger, er du sikker på at gøre en god investering, idet materialerne er ekstremt holdbare og i stand til at modstå det hårde, nordiske klima.

Find den rette tagløsning

Hos os kan du være sikker på at finde lige præcis den tagløsning, du søger, da vi har et hav af solide og æstetiske tagsten, som passer til alle hustyper. Find det rigtige tag til parcelhuse, sommerhuse, slotte, herregårde og alt derimellem. Vi har alt fra moderne arkitekttegnede boliger til historiske bygningsværker.

Så hvad passer bedst til dit projekt - tegl, beton eller stål?

tag arbejde beton tegl

Tegl

Det velkendte materiale, tegl, har i mange år været et populært valg - og er det fortsat i dag. Tegltagsten præger i høj grad gadebilledet i både land og by og er en integreret del af den danske bygningsstil. Tegl er et rent naturmateriale, fremstillet af ler, der brændes ved høje temperaturer.

I modsætning til mange andre materialer er tegl et meget holdbart produkt, som holder sig flot længe. Tegltagsten falmer ikke under solens stråler og ruster ikke. Faktisk siges det, at tegl ældes med ynde grundet den naturlige patina, som dannes med årene. 

Ud over den naturlige og ubehandlede tagsten, er der også tagsten med andre overflader: Engoberet, ædelengoberet eller glaseret. Tegl med en ædelengoberet eller glaseret overflade er endnu mere robuste og holdbare og reducerer risikoen for alger og mos. Dog er mos og algevækst naturligt og er kun af æstetiske årsager uønsket. Nogle søger derfor muligheder, som minimerer risikoen for algevækst. 

Alt i alt er tegl en yderst holdbar løsning med en lang levetid og et æstetisk udtryk.

Se vores udvalg af tegltagsten her


Beton

Beton anvendes ofte i bærende konstruktioner såsom broer, bjælker og mure samt som overflademateriale på gulve, vægge og lofter. Op gennem 1900-tallet fik beton en stor rolle i den byggetekniske revolution og er i dag et meget udbredt valg til byggerier, herunder tagbelægning. Beton er - ligesom tegl - et naturligt materiale og består udelukkende af sand, vand, cement og forskellige farvepigmenter.

Betontagsten er stærke og modstandsdygtige over for frost og andet vejrlig. De holdbare tagsten er desuden meget målfaste og ensartede, hvilket gør dem lette at montere.

Se vores udvalg af betontagsten her
 

Stål

Mange danske tage er ved at forfalde og trænger derfor til at blive renoveret. Andre ønsker blot at give huset et nyere og mere kvalitetspræget udseende. Uanset årsagen til at skifte taget, er AeroDek et tag med masser af fordele.

AeroDek pladerne er bygget op omkring en kerne af stål, galvaniseret med Aluzink og belagt med enten keramisk farvet stengranulat eller slagfast pulverlakering.

Fordele ved et ståltag: 

  • Kvalitet der holder
  • Et let tag med hurtig og enkel oplægning
  • Lyddæmpende tagplader

Se vores udvalg af ståltage her

Se video med introduktion til ståltag her

 

Teknisk dokumentation
 

Find skema til mængdeberegning her 

Find montagevejledning for tegl og beton her

Find Tegl 36 - oplægningsvejledning for tegltagsten her

Find Salgs- og leveringsbetingelser her

 

NB! Inden oplægning af tagmaterialer skal du altid rekvirere eller downloade et produktdatablad på den pågældende tagsten, så du er sikker på at have de senest opdaterede oplysninger om produktet.